Vraag van de week (38)

Welke vraag zet je aan om verder te gaan dan ‘je best doen’ voor de actuele opdracht?

Uiteraard is het goed om ‘je best’ te doen. Maar geef toe, het klinkt zelden enthousiasmerend. Zelden krijgen de anderen het gevoel dat je ‘flink’ je best zal doen. “I will do whatever it takes”, “Ik zal alles doen wat nodig is om te slagen”, klinkt er niet doorheen.
Het is een kwestie van gradatie of intensiteit, van meer en verder engagement, betrokkenheid, verbintenis.
Met welke vraag voel jij je uitgedaagd om verder te gaan, voorbij het vanzelfsprekende doel?
Met welke vraag heb je ooit iemand zover gekregen dat zij haar streefdoel toch een beetje vooruit schoof?
Wie gaat voor het ‘kleine doel’ zal dat bereiken. Wie gaat voor het ‘grote doel’ zal dat ook bereiken. Het verschil zit in de intentie, het verzamelen van energie, steun, middelen en de wil om door te zetten, voorbij ‘je best doen’.