Vraag van de week (40)

Met welke vraag brengt jij jezelf of iemand die jij begeleidt liefdevol terug in het hier en nu?

We vertoeven allemaal wel vaker in het verleden of in de toekomst met onze gedachten en gevoelens. Het is vruchtbaar indien we in het hier en nu naar het verleden kijken om daar lessen uit te halen of om geblokkeerde emotionele energie los te maken en terug te nemen. Het is vruchtbaar indien we in het hier en nu naar de toekomst kijken om een richting of een doel te bepalen. Meestal echter verdwalen we in het verleden of de toekomst en zijn we weg uit de concrete actuele situatie. Dan fantaseren we of piekeren we, we bouwen luchtkastelen of doemscenario’s.
Een goede vraag kan jou (of iemand die jij begeleidt) terug stevig met de voeten in de actuele situatie zetten. 
Het is best een liefdevolle vraag, een vraag die niet een verwijt of een oordeel verbergt over het afdwalen.
Met welke vraag (aan jezelf) help jij jezelf om je aandacht terug in het hier en nu te hebben?