Leerrijker worden, het kán! → tekst uitgebreid

De ‘Korte tekst’ Leerrijk worden, het kán! werd erg uitgebreid, tot 80 blz.
 → Korte teksten
Rond drie nieuwe topics heb ik gedachten toegevoegd:
• Leerinteresse en leernoodzaak
Om effectiever te leren en dus leerrijker te worden, is het belangrijk om nieuwsgierigheid of interesse en noodzakelijkheid beiden in je leeraanpak te integreren. Zonder noodzaak word je leerarmer.
• Leerwinst
Je wordt rijker indien je je ‘winst’ vergroot, je wordt leerijker indien je je leerwinst vergroot. Haal je voldoende uit je investeringen, uit je leerweg? Hoe investeer je verstandig tijd, inspanningen, frustratie, geld, enz.? Hoe vergroot je je leerwinst?
• Omleren
Naast afleren is omleren een essentiële manier om veranderingen aan te pakken. Wat ‘fout’ is moet niet weg. Er is niets mis dat er iets mis loopt, wél dat je er eenzijdig negatief op reageert. Omleren is een krachtige en rijke manier van leren.