Pad-vindend leiderschap

Ik heb het boek Pathfinder een up to date gegeven. Ik heb ook het stuk over wu-wei er uit gehaald. Er is immers een uitgebreidere versie over wu-wei beschikbaar’: Wu-wei – Bereik meer met actief niet-doen → Korte teksten
De nieuwe versie van het boek heeft opnieuw een Nederlandse titel gekregen:
Pad-vindend leiderschap – Samen de juiste weg vinden → Boeken

Meer dan ooit is er nood aan pad-vindende leiders. Mensen die het verschil kennen tussen ‘weten’ en ‘ontdekken’; die durven een stap te zetten voorbij de grens van de zekerheid; mensen die hun creativiteit inzetten om buiten het kader ‘out-of-the-box’ te denken, of beter, die geen ‘box’ meer nodig hebben om er in of er uit te zijn. Zij geven de oneliner “Managers do the things right, leaders do the right thing” een creatievere kleur.

Deze week is er veel aandacht voor de film “The Conductor” op het Filmfest Gent. De film volgt Marin Alsop, ooit de allereerste vrouwelijke dirigent van een groot orkest.
In een geweldig boeiende talk (2018) vertelt ze zelf hoe een en ander is verlopen en wat haar boeit. Hier is een sterk pad-vindend leider en ondernemer aan het woord!