Eigenzennige gedachten

Eigenzennige gedachten (358 blz) heb ik op de pagina ‘Boeken’ gezet. Wat je in dit boek kunt lezen is een selectie uit de gedachten die ik tussen 2001 en 2021 heb genoteerd in mijn leerboekjes. Met schroom geef ik ze prijs. Mijn gedachten hebben geen enkele pretentie. Wel hoop ik dat ze enkele mensen kunnen inspireren.
Dit is een bundel gedachten om te overwegen, opnieuw te denken, te wikken en te wegen, dichter bij je te nemen of gewoon even opzij te schuiven. Het is bedoeld om je te verwonderen, je te doen stilstaan, je te doen twijfelen.
Thema’s zijn o.a. Talen en Begrippen / Waarden / Aandachtzaam / Werkelijkheid / Communicatie / Waarheid / Zelf en Identiteit / Denken / Leven en Dood / Leegte
Dit is geen boek om te ‘lezen’. Wandel door de bladzijden zoals in een dicht bos, je weg zoekend, voorzichtig, behoedzaam, aandachtig.
Sinds 2001 leg ik me toe op de studie van de teksten van Nāgārjuna en van Zhuang Zi. Ik noteerde daarnaast verder mijn eigen gedachten in mijn leerboekjes. In 2007 maakte ik daaruit een eerste selectie. Het werd een kleine publicatie. De tekst heb ik voortdurend aangevuld en gewijzigd.