De kunst van het zoeken en vinden, besluiten en beslissen

Hoe neem je op een kruispunt je volgende afslag?

Op de belangrijkste kruispunten of knelpunten van je leven komen verschillende wegen samen en staan er géén richtingaanwijzers! Dat had wel handig geweest. Spijtig, je moet nu zelf inschatten waar de wegen naartoe kunnen leiden en daar uit kiezen. Je bepaalt dus zelf je  keuzemogelijkheden. Dat doe je op basis van je intuïtie, je vermoedens, je dromen, je levensvisie en je durf. Geïnspireerd leven is je eigen weg bepalen.
Op zo’n moment heb je zeer veel aan iets waarmee je zelf je richting kunt zoeken, vinden en bepalen: een kompas (onderaan een voorbeeld ).

Op deze site schenk ik je gedachtensprokkels, inspirerende korte teksten en beelden, puzzelstukjes voor je zoektocht en voorbeelden van het Vragenkompas.

Ik bied professionele leiders en begeleiders een Inspiratiedag aan om actief de kracht van het Vragenkompas of van Woordenwolken te ontdekken.

 


Francis Gastmans
Meertalig begeleider-filosoof-facilitator-auteur
(Meertalig = woordentalen en beeldende talen)


Klik op de afbeelding om te vergroten of te downloaden. Hoe dit te gebruiken? Kies uit ieder van de richtingen die vraag die je nu aanspreekt en beantwoord de vragen. Bekijk wat dit eerste rondje je oplevert. Kies vervolgens een vraag uit één van de richtingen waar je aandacht nu naartoe gaat. Ga verder met een volgende vraag op basis van wat je voelt, niet op basis van wat je denkt dat moet.