Aanbod

Ervaringsgerichte Inspiratiedag

Geïnspireerd worden, uitgedaagd worden, uit je denkkader gelokt worden en ideeën verzamelen om het anders aan te pakken … en dat op een actieve, creatieve wijze rond een concrete case.
Ik richt me met dit aanbod tot professionals die anderen leiden, begeleiden, ondersteunen, helpen of  iets aanleren. Je hebt de keuze uit twee thema’s.
Jij organiseert de Inspiratiedag binnen jouw bedrijf of organisatie, in jouw team, in jouw vereniging, in jouw club.
De kosten zijn beperkt. Je betaalt een bescheiden vergoeding waarvan ik 50% schenk aan een goed doel.

1) HOE STEL JE DE ‘JUISTE’ VRAAG?
De ‘juiste’ vraag stellen is een kunst veel meer dan een kunde. Zoals iedere kunst gaat het naast aanleg vooral om durf, veel experimenteren, veel oefenen en … doorzetten. Totdat je alles kunt loslaten en in het moment blijven en doen ‘wat past’.
Om de ‘juiste’ vraag te kunnen stellen heb je een overzicht nodig van alle mogelijkheden op dat moment. Dat biedt je het Vragenkompas. Ervaar wat 360° kijken en bevragen je oplevert. (De kunst van het vragen en het Vragenkompas → Korte teksten)

2) HOE COMMUNICEER JE RIJKER EN SCHERPER?
De neuzen in dezelfde richting? Heldere besluiten en beslissingen? Het is best nuttig om te onderzoeken wat iedereen beleeft bij de woorden die vorm geven aan de ‘visie’, de ‘doelstellingen’ en de ‘aanpak’ van het team of de organisatie. De communicatie wordt rijker wanneer je de beleving kent van de betrokkenen rond de woorden die zo vaak en zo vlug worden uitgesproken. Stop het jargon. Verrijk je taal. Ontdek welke beeldende taal je verhaal boeiender maakt. We maken een Woordenwolk rond een begrip dat voor jullie erg relevant is. (Wat is een woordenwolk? → Korte teksten)

Samen een creatief-kritisch moment creëren

Samen met een team een creatief-kritisch moment creëren voor de organisatie? Een werkelijk out-of-the-box gebeuren, rond een concrete vraag?
Enkele voorbeelden van wat mogelijk is binnen bedrijven en organisaties.

  • Een dialoog zonder dat je elkaar kunt zien … in het donker of met een blinddoek of met de rug naar elkaar
  • Samen een kunstwerk maken … rond jullie visie of doelstellingen of een project
  • Een tentoonstelling opzetten over jullie bedrijf … i.p.v. een zoveelste stand of presentatie
  • Een World Café in een écht café … met mensen die je niet verwacht om te dialogeren rond een vraag die voor jullie belangrijk is
  • Een Open Space Conferentie in stilte … schrijven en met beeldentaal ‘spreken’ en zo dichter bij de kern van de zaak komen
  • Enkele ‘gezelschapsspelen’ ontwikkelen … om enthousiasme te wekken voor de nieuwe aanpak of een nieuw project
  • Een beeldende taal toevoegen aan de Woordenwolk … en zo creatief het steriele jargon vervangen door heldere communicatie

Contacteer me om jouw thema te helpen formuleren en de voorwaarden af te spreken: francisgastmans@icloud.com