Artistiek meertalig

Meertalig communiceren betekent dat je je woordentaal verbreedt, je woordentaal – gesproken en geschreven – meer kleur en vorm geeft, bv. via het vormen van een Woordenwolk (lees: Wat is een ‘woordenwolk’? → Korte teksten) en daarnaast beeldende talen inzet.
Ieder kind wordt geboren als een ‘kleine kunstenaar’. Je hoeft geen professionele kunstenaar te worden om je beeldend uit te drukken.
Mijn beelden en installaties toon ik je als een aanmoediging. Jij kunt dit immers ook leren en ik kan je daar bij van dienst zijn.
Klik op de foto’s om ze te vergroten. Opgelet, foto’s zijn slechts tweedimensionale afbeeldingen. Je dient de beelden in werkelijkheid te ontmoeten om de ervaring als toeschouwer te kennen. Belangrijker is echter de ervaring van het creëren van beelden. Op deze wijze ontwikkel ik mijn beeldende taal. Ik maak geen beelden om als ‘mooi’ te worden beoordeeld maar om mijn tweede taal te ‘spreken’. Belangrijk is dat je iets ervaart rond het begrip dat ik communiceer. Vandaar dat ik in sommige gevallen mijn Woordenwolk erbij voeg.
‘In transformatie’ betekent dat ik nog werk aan het beeld en het dus nog helemaal anders kan eindigen.


Gelaagd – volop in transformatie – witte albast – Fase 4 – november 2019 (hier mijn Woordenwolk rond ‘Gelaagd’)

 

 

 

Blauw – volop in transformatie – blauwe albast – Fase 4 – november 2019 (hier mijn Woordenwolk rond ‘Blauw’)

 

 

 

 

Levensloop – Installatie, Amsterdam 2018 (Een momentopname)

 

 

 

 

Meervoudig zelf – Installatie, Amsterdam 2018 (Een momentopname) (hier mijn Woordenwolk rond ‘Zelf’)

 

 

 

Samen met de kunstenaar Fenneke Voorsluis begeleidde ik de beeldtaal op de overhead bij een workshop Woordenwolk – Amsterdam 2018 (Lees Wat is een Woordenwolk? → Korte teksten)

 

 

 

 

 

 

 

 

Standpunt – Witte albast 2017 – Dit beeld wordt voortdurend van houding veranderd. Er is geen boven- of onderkant, geen voor- of achterzijde.
(hier mijn Woordenwolk rond ‘Standpunt’)