Boeken

Ik bied je de inleiding en een aantal pagina’s van deze boeken gratis aan. Daarbij hoef jij je e-mail adres niet te geven. Ik ga je naderhand evenmin lastigvallen met vragen of verder nieuws sturen over het onderwerp. Ik hou jouw contactgegevens niet bij in een databank.
Wil je de tekst afdrukken? Druk op A5 papier, recto-verso. De tekst copiëren of citeren? Respecteer het copyright en vermeld mijn naam. Dank u.


Padvinder-leiderschap – Samen de juiste weg vinden
Het boek wordt herwerkt en zal in 2020 terug te koop zijn
Inleiding + enkele blz uit het boek gratis (40 blz)
Dit boek gaat over de manier waarop je de weg naar een oplossing kunt vinden, kiezen en afleggen. De focus ligt op de wijze waarop jij omgaat met de opdracht een weg naar een oplossing te kiezen en af te leggen. Dit boek vertelt niet hoe je zéker een oplossing, een antwoord of een uitweg vindt. 
Alle aandacht gaat naar jou als persoonlijk leider die verantwoordelijkheid neemt voor een oplossing en voor datgene wat jij doet (of niet doet) om een aanpak te kiezen. 
Hoe vind je de weg naar een oplossing en hoe loop je die weg? De figuur van de padvinder (En: pathfinder) komt uit de wereld van de nomaden. Hij leidt bij het vinden van nieuwe wegen naar bronnen voor voedsel en beschutting.
Klik hier om de tekst te downloaden


De Blauwe Rivier oversteken – Hoe ontwikkel ik een probleem tot een duurzame oplossing?
Het boek wordt herwerkt en zal in 2020 terug te koop zijn.
Inleiding + enkele blz uit het boek gratis (40 blz) 
Dit boek gaat over het aanpakken van concrete, praktische problemen en vragen, niet van theoretische vragen en abstracte of filosofische vraagstukken. Het werd geschreven in de vorm van een gesprek tussen mij en twee (fictieve) jonge leidinggevenden. Zij geven stem aan de opmerkingen en de vragen die ik in de loop van de jaren heb ontvangen tijdens het trainen en het coachen. 
Dit boek focust op de houding en de vaardigheden om kracht-gericht en oplossingsgericht te werken én te genieten : van het louter vaststellen dat iets niet werkt en het in rondjes blijven draaien naar het formuleren van de werkvraag die je doet oversteken en de verkenning van je vraag zodat je alle mogelijke oplos-wegen ziet.
Klik hier om de tekst te downloaden